Arieta's Blog


only the young CAN
Decembris 18, 2010, 3:18 PM
Filed under: Sajūtas un pasakas

Šī dziesma gan ir mans pēdējā Depo apmeklējuma sajūtas kopsavelkošais muzikālais prieciņš, tomēr domāju, ka viena varen garda saldā pagatavošanai tā kaitēt nevarētu.

Brīdī, kad ēdu pasaulē garšīgāko banānmaizi / kēksu / banānkūku, jūtos kā kriminālnoziedzniece, nepadaloties receptē arī ar jums, pārējiem, kuriem veiksme mazāk smaidījusi (obviously).

Kā jau kādā citā ierakstā minēju, pamata recepte ir palienēta no Marta Ram vegatērijas banānu smalkmaizītēm. Šo kūku cepu jau kādu 6to vai 7to reizi, katru no tām izmantojot atšķirīgas sastāvdaļas. Šodienas banānmaize varbūt nav visu banānmaižu karaliene, bet, nevertheless, garšo labi un iet iekšā tā, ka nemaz nepamanu, pa kuru brīdi puse jau pazudusi :).

Cepšanai nepieciešama maza izmēra, padziļa cepešpanna (citādi maizīte sanāk pārāk plāna un, līdz ar to, par sausu).

Manas sastāvdaļas –

5 banāni (jo gatavāki, jo labāk)

1 1/2 glāzes miltu

1/4 glāzes kukurūzas eļļas

2/3 glāzes baltā cukura

1 tējkarote (ar kaudzīti) kanēļa

1/2 tējkarote sāls

1/2 tējkarote cepamā pulvera

1 mazā stikla pudelīte ruma esences

4 ēdamkarotes kakao (sailgojos pēc šokolādes garšas, bet citkārt vairs nelikšu – nejūt tik labi banānīgumu)

Sauja mandeļu

1/2 sauja lazdu riekstu

 

Bļodā kārtīgi saspaida banānus, pieber miltus, cukuru un eļļu, visu samaisa viendabīgā masā (protams, būs kaut kādi kunkuļi no banāniem, bet tas pēc izcepšanas garšai ir tikai bonuss). Masai attiecīgi klāt ber cepampulveri, kanēli, sāli, pielej ruma esenci, visu atkal kārtīgi samaisa. Beigu beigās sagriež mandeles un lazdu riekstus tik lielās daļiņās, cik patiktos uzkost, kūku ēdot, ber klāt mīklas masai un visu atkal samaisa. Gatavo maisījumu liek/ lej iekšā mazajā pannītē, kura iepriekš mazliet ieeļļota ar to pašu kukurūzas eļļu, un bīda iekšā iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Es cepu uz 180/150 grādiem, ņemu ārā, kad virsiņa ir iesprāgusi, viss ir karamelīgi brūnīgs un, pie iedurtā pārbaudes sērkociņa nepielīp ne drupata.

Ēdu siltu, šķēlītēs; kad vairs nejaudāju, satinu pārtikas plēvē un ledusskapī iekšā- var glabāt daudzas daudzas dienas.

Lai labi garšo! (p.s. nevajag baidīties mēģināt – tur NEKO nevar sabojāt :D)

Advertisements

Atstāt komentāru so far
Komentēt



Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s



%d bloggers like this: